Korfuinfo.dk

Rejseguide til Korfu

Dassia

Den græske ferieø Korfu er berømt for sin flotte natur, hyggelige atmosfære og ikke mindst sine fantastiske badestrande. Der er mange dejlige steder at besøge på Korfu, men den populære ferieby Dassia må siges at være en af øens perler. Dassia byder blandt meget andet på lange, børnevenlige strande, et livligt byliv, en hyggelig atmosfære og masser af gode spisesteder. Dassia er en forholdsvis stor ferieby spredt på begge sider af hovedvejen igennem byen. På strand siden ligger de fleste store hoteller, men der på den anden side af hovedvejen er et stort udbud af ferielejligheder og mindre hoteller, dog stadig i kort afstand til stranden.

”Enten bliver man forelsket i Korfu - eller på Korfu”
Ovenstående er et populært ordsprog, der meget passende beskriver øen og dens stemning. Dassia er en hyggelig, spændende og romantisk by, som man ikke kan undgå at blive forelsket i. Byen har en livlig hovedgade med et væld af forretninger, restauranter, barer og enkelte diskoteker. Hvis man bevæger sig lidt væk fra hovedgaden og ud på de små sidegader, vil man finde en roligere atmosfære, hvor man vil støde på små, lokale restauranter. Byen har en charmerende stemning, hvilket gør en gåtur rundt i de små gader til en oplevelse i sig selv. Korfu var besat af italienske styrker indtil 1923, hvilket har givet øen et strejf af italiensk elegance. Kombinationen af den typiske græske kultur og det italienske strejf kan tydeligt ses i Dassias gadebillede, hvilket er med til at give byen dens charmerende stemning. Dassia ligger ud til det azurblå Ioniske Hav og har nogle fantastiske strande. Hvis vejret er klart, kan man se over havet til det græske fastland og bjergene i Albanien.

Strand og vandsport i Dassia

Strandene er flotte og langstrakte. Selve stranden og de første par meter ud i vandet er stenet, hvorefter der er sandbund. Stranden ved Dassia er børnevenlig, da man skal langt ud for ikke at kunne bunde samtidig ligger stranden et stykke fra hovedvejen så du ikke behøver at bekymre dig om trafikken når du lader dine børn lege rundt på strande. På stranden er det muligt at leje liggestole og solparasoller. Der er ingen omklædningsrum og brusere ved stranden. Toiletter kan du finde på en af de mange bare der ligger på stranden. Er du til vandsport vil du elske Dassia. Her er muligheder for alle former for vandsport. Man kan blandt andet leje både, stå på vandski, snorkle og flyve i faldskærm efter en speedbåd.Dassia Beach, karda Camping. Foto. Torben Simonsen/FlickrDassia Beach, karda Camping. Foto. Torben Simonsen/Flickr

Seværdigheder i og omkring Dassia

Sammenblandingen af den græske og italienske kultur gør byen i sig selv til en kæmpe oplevelse at besøge. I Den sydlige ende af stranden kan du finde resterne fra et gammelt venetiansk skibsværft. Udover dette er der mange andre seværdigheder at se i området omkring Dassia. Hvis man har tiden og lysten til at tage på udflugt, kan man besøge Korfu by, Kerkyra, der er en charmerende by med mange små butikker og restauranter. Desuden er byen opbygget af mange små, labyrintagtige gader, der giver byen en helt speciel stemning. Her kan man også besøge borgruinen i byen, hvorfra man har en fantastisk udsigt. Derudover er klosteret Paleokastritsa et besøg værd. Det er omgivet af smukke laguner og huler, hvor man kan bade, snorkle eller tage på sejltur.

You are here: Home Områder på Korfu Dassia