Korfuinfo.dk

Rejseguide til Korfu

De bedste strande på Korfu

Det herlige ved øer er jo at de er omgivet af vand. Det fantastiske ved Middelhavsøer er så at vandet jo er, ja, Middelhavet. Dog med den tilføjelse at vi faktisk befinder os i et område, hvor Adriaterhavet og Det Ioniske Hav står ansigt til ansigt, om man så må sige.

Dette er i sig selv ingen garanti for at der er anstændige strande, men her har naturen været så gavmild at forsyne Korfu i overvældende grad med den ene fantastiske bugt med tilhørende fabelagtig strand efter den anden. Med det gennemgående grønne bagtæppe af oliventræer og cypresser og den venetiansk inspirerede byggestil er der her en scenografi, som man ikke finder nogen andre steder. Mange kilder nævner at Korfu flere steder minder om Venedig, men det er faktisk en uretfærdig sammenligning, da Korfu er langt mere attraktiv.

Øen har altså ganske mange badestrande, med brede, smukke sandstrande og det klareste blå vand. Sandstrandene er dog ikke den eneste type. Ved Paleokastritsa og Mon-Repo er det en blanding af sand og rullesten, og ved Gouvia og Dassia er der stenstrande på sandbund. Uanset hvor man måtte befinde sig på øen har man ikke langt til den nærmeste strand.

Lad os se på nogle af dem i lidt nærmere detaljer:

San Stefanos
For at komme frem til San Stefanos går turen af nogle ret små, snoede veje. Pludselig åbner det hele sig op, og man kan se ud over en stor, smuk bugt med en hesteskoformet, næsten hvid sandstrand. Er stranden ikke nok er der altid den gamle landsby og den lille fiskehavn. Men stranden, med den flade havbund, de fornuftigt placerede barer og tavernaer, vandsportsaktiviteter og det fine klima, er det helt store trækplaster. Får man udlyst kan man altid tage på bådtur til de nærliggende Diapontia øer.

Glyfada
Dette rolige hjørne af Korfu er stedet, hvis man vil have fred og ro. Samtidig er her også en af øens smukkeste strande. Med det lyst honningfarvede sand, der glider gennem tæerne som det blødeste uld, og det topasblå vand, med et bagtæppe af smaragdgrønne bakker, er man her så tæt på perfektion som man kan komme. Byen er lige så charmerende, og udgør det perfekte sted at sidde i fred og ro med et glas af ens foretrukne væske og bare slappe af og suge stemningen ind.

Stranden ved Glyfada. Foto: Steve Talas/flickrStranden ved Glyfada. Foto: Steve Talas/flickr

Perama
Af og til kan man godt ankomme til sit rejsemål, og så opdage at det man har bestilt slet ikke var det, man havde brug for. Så er Perama et godt sted at ankomme, for her kan man frit vælge fra hele paletten. Skal det være et pusterum, afslapning i rolige og smukke omgivelser? Skal den stå på shopping i elegante butikker? Eller skal man på café-rundtur? Perama er et afslappet område omgivet af skov og på kystsiden er der en hel stribe af bugter. Men man er blot en meget kort bustur væk fra Korfu by, med alt hvad denne har at byde på. Så en ferie i Perama kan være nøjagtig så stilfærdig eller livlig, som man har lyst til i øjeblikket. Hovedstranden er naturligvis den mest søgte, men der er mange, nærmest menneskeforladte bugter inden for bekvem gåafstand. Havet er fredeligt og krystalklart, og selv det travleste område er på ingen måde overrendt. Her er perfekt både for familier med børn i alle aldre og dem, som søger fred og ro.

Barbati
Vores strandrundtur kan passende slutte med Barbati, der er noget helt for sig. Her rammer det krystalklare vand en fantastisk smuk hvid strand overvejende af ral, og lige bag stranden overtager et trædække, der omgående svinger sig i vejret til en bjergkam, der står skildervagt over hele bugten. Dette område har to sjæle. Den fredelige strand, der nærmest føles afskåret fra omverdenen, og lige på den anden side af vejen ligger boliger og forretninger, barer og tavernaer. Med tanke på denne strands kvaliteter, er det utroligt at den ikke er fuldstændig overrendt, men den er tværtimod meget fredelig og rolig, med masser af plads til de helt store armbevægelser.

Det var bare en kort beskrivelse af nogle få af de mange strande på Korfu. Det er svært at identificere en strand på øen, som man kan finde noget mindre positivt at sige om, så i virkeligheden er det bare med at finde et kort frem og så selv gå på opdagelse. Måske er den næste tur til Korfu den, hvor man finder lige det sted, man vil tilbage til år efter år.

You are here: Home Oplevelser De bedste strande