Korfuinfo.dk

Rejseguide til Korfu

Kassiopi

Denne landsby og turistmagnet på den nydelige nordøstkyst af Korfu hører til kommunen Kassopaia. Oprindeligt er Kassiopi en lille fiskerlandsby, men nu stærkt udviklet som turistmål, og især populær blandt besøgende fra Storbritannien og Italien

Kassiopi menes at være etableret i det 3. århundrede f.Kr., som forsyningshavn under krigen mod Rom. Efter nederlaget til romerne har mange prominente romere sat fødderne i byen, hvoraf den bedst kendte nok må siges at være Nero.

Nord for Kassiopi ligger der et lille næs, der stort set er fyldt op af et byzantinsk fæstningsværk. Dette blev siden yderligere forstærket af venetianerne, og modstod blandt andet et angreb fra ottomanerne i det 16. århundrede.

Som noget helt specielt på denne kyststrækning mødes man i landsbyen ikke blot af de sædvanlige turistorienterede butikker og alskens muligheder for at fylde maven, der er også både hæveautomater, læger og apoteker, internetcafeer og supermarkeder, en skole, rejsebureauer og en politistation.
Havnen i Kassiopi. foto: matt-lucht/flickrHavnen i Kassiopi. foto: matt-lucht/flickr

Vejen går i yderkanten af Kassiopi, og der går busser ind til bycentrum, der ligger ca. 200 m fra havnen. For at undgå for meget trafik ind i byen, er der parkeringspladser ovenfor byen. Her finder man for det meste en taxi. Området er dog ikke større end at man snildt kan spadsere fra parkeringspladsen og ind til bymidten. Man skal ikke bekymre sig for at henstille sin udlejningsbil her, Korfu er kendt for sin meget lave kriminalitet, og det nordøstlige hjørne er især fredeligt.

På et tidspunkt i det 5. århundrede blev templet Kassios Zeus omdannet til en kristen kirke til ære for Den Hellige Moder - Panayia Kassopitra. I 1537 blev kirken nedbrændt af tyrkerne, men restaureret igen mellem 1590 og 1591. Den nye kirke havde to altre, for at give plads til både katolske og ortodokse, og inskriptioner på kirken bærer årstallen 1590, 1670 og 1832.

Med en fast befolkning på kun ca. 1.100 mennesker er Kassiopi indbegrebet af en hyggelig, smuk og samtidig moderne landsby med smukke bygninger, en charmerende havn og omgivet af flere århundreders historie. Absolut et besøg værd.

You are here: Home Områder på Korfu Kassiopi