Korfuinfo.dk

Rejseguide til Korfu

Paleokastritsa

På Korfus nordvestlige kyst, ca. 25 km fra I. Kapodistrias lufthavn såvel som Korfu by, finder man Paleokastritsa. Og dette område er bestemt værd at finde.

Omgivet af oliven- og citruslundsbeklædte bakker ligger området ned til et af de smukkeste kystområder, man kan forestille sig. Selve landsbyen går fortjent for at være en af de smukkeste på hele øen, hvilket vel bedst kan dokumenteres ved at den også er velbesøgt af øens egne beboere. Det svarer jo til at Tivolis personale tager på udflugt til Bon-Bon Land. Her finder man også et righoldigt udvalg af restauranter, cafeer, forretninger, barer og alt hvad den moderne rejsende måtte have behov for at bytte sine euro for. Der er også et bredt udvalg af overnatningsmuligheder i alle prislag, så alle kan finde sig til rette i Paleokastritsa.

Ved det nordlige næs - Agios Spyridon - finder man et kloster fra det 12. århundrede, Theotokos. Klosteret er opført på en lodret klippeside med masser af vilde træer, med udsigt over det azurblå hav. I en af klosterets celler er der indrettet et lille museum, hvor man kan se hellige relikvier fra klosterets historie. Fra klosteret og bakkerne længere oppe er der en fremragende udsigt ud over havet. Har man nogenlunde gode ben, går man til landsbyen Lakones, hvor man kan sidde på en bar og nyde det bjergtagende panorama ud over bugterne nedenfor. Mens man er i nabolaget bør man også tage et smut til den traditionelle landsby Krini og det berømte slot Angelokastro, der er opført på en særlig stejl klippegrund, hvorfra der er udsigt over hele øen.

FIND DIN REJSE TIL PALEOKASTRITSA HER
Paleokastritsa, Korfu. Foto: Ben Salter/flickrPaleokastritsa, Korfu. Foto: Ben Salter/flickr

Når man tager væk fra Paleokastritsa er det de fantastiske udsigter, der bliver siddende i hjernebarken i lang tid bagefter. Det er så betagende at man vil savne ord til at beskrive det, når man kommer hjem. Hvis man laver en liste over steder, hvor man bare må have et kamera med til, må dette område absolut være med.

Men området er også yderst velegnet til svømning og andre vandbaserede fornøjelser. De fleste strande tilbyder leje af både af diverse art, både med og uden motor og/eller skipper. Der er omkring 15 små strande i området, hvoraf de fleste kun kan nås med båd, og de er alle sammen et besøg værd. Man bør nok også tage sig tid til at se de berømte Paleokastritsa grotter.

I den kommercielle havn kan man sågar leje en sejlbåd eller speedbåd. Husk nu at medbringe dokumentation for at kunne føre det ønskede fartøj.

Som den grønneste af de græske øer byder Korfu på ikke mindre end 3 millioner oliventræer - sådan cirka - et blomsterdækket landskab og smukke landsbyer. Enhver gæst til Korfu vil kunne finde noget, der lige passer deres temperament.

You are here: Home Områder på Korfu Paleokastritsa