Korfuinfo.dk

Rejseguide til Korfu

Sidari

Sidari er faktisk to mindre landsbyer på nordkysten af Korfu, der er forbundet ved en lang sandstrand og to mindre strande. Med udviklingen på turistområdet er de to byer stille og roligt vokset sammen, og udgør nu ét, stort område. Sidari ligger ca. 35 km fra Korfu by, og

Området egner sig især for familier på charterrejse. Her finder man tre strande og mange aktiviteter. Måske er her efterhånden en smule 'travlt', men det er der altså også rejsende, som sætter pris på.

De tre strande er alle sandstrande. Den første ligger nær den gamle fiskehavn, er meget velholdt og har udlejning af liggestole og mulighed for diverse vandsportsaktiviteter. Den mellemste strand er også den største, en lang, halvmåneformet sandstrand, med masser af liggestole og parasoller. På vestsiden ligger stranden med den kendte Canal D'Amour (Kærlighedskanalen), hvor omgivelserne domineres af de eroderede klippeformationer.

Den største strand er yderst børneegnet, men man bør ikke lade sine børn gå på opdagelse selv, da der ved klipperne er meget høje fald.

Der er ingen toiletfaciliteter på strandene, men der er masser af barer osv langs strandområderne.

Sidari på Korfu. Foto: Roos Hawkes/flickrSidari på Korfu. Foto: Roos Hawkes/flickr

Når man på et eller andet tidspunkt uundgåeligt skal have maven fyldt op med et eller andet, kan man passende tage sine børn med hen til en af de adskillige barer med pool. Her kan plaskeriet fortsætte, mens man venter på maden og drikkevarerne, og igen når ungerne har spist færdig og sidder og keder sig med at vente på de voksne. Tålmodighed er jo ikke den bedst kendte dyd hos dem under 20.

Skulle man have nogle euro, der brænder huller i pungen, kan man med fordel gå en tur i byen og se på de mange forretninger. Der skal nok være et eller andet, der frister. Er man oppe i byen, kan man også gøre sig selv den tjeneste at sætte sig i den lille park et øjeblik, og nyde freden og stilheden, inden turen går tilbage til stranden for lige at få de sidste par timer med.

Sidari Water Park

I Sidari finder man også et mindre vandland, Sidari Water Park. Hvis man bor på det tilhørende hotel er der fri adgang til vandlandet, ellers kan man købe adgang til vandlandet for 5 euro per dag, eller 10 euro for hele sommersæsonen.

You are here: Home Områder på Korfu Sidari